Bildenavn Bokregistreringsprogrammet 'Bokorm'

Bokorm er et program for boksamlere. Programmet sikrer korrekt registrering og oversikt over boksamlinger, små så vel som store. Registreringen bygger opp rundt de prinsipper som anvendes i antikvariater, og har ”kategori” som sitt primære sorteringskriterium. Dette betyr enkel og oversiktlig organisering av bøkene.

Vi mottar med jevne mellomrom henvendelser fra boksamlere som ønsker et program for registrering av sine bøker. Vi kan trygt anbefale ”Bokorm”, som er en forenklet versjon av det databasesytemet vi selv arbeider med til daglig.

Bokorm er et meget brukervennlig og uunnværlig hjelpemiddel for deg som ønsker orden i boksamlingen. Uansett hvilke krav du har til detaljer i registreringen av hvert enkelt verk, gir Bokorm deg fleksibiliteten du trenger.

Bokorm brukes i dag av mange kategorier boksamlere, og også av bedrifter og organisasjoner til å holde orden på biblioteker. I den nyeste versjonen av Bokorm er det bygget inn en enkel, men effektiv utlånsfunksjonalitet som gjør det mulig å registrere og følge opp utlån fra samlingen.

Bokorm gir deg orden, og er bygget med en svært kraftig rapportgenerator. Du kan finne og sortere et hvilket som helst utvalg av samlingen og skrive ut rapporter som er sortert på kategori, plassering, innbinding, førsteutgaver eller lignende. I tillegg kan du skrive ut lister med verdiangivelser. En viktig funksjon vil være å ta ut en fil eller liste som kan tjene som assuranseliste - om uhellet er ute.


Uansett hva du samler på, gir Bokorm mulighet til å skape nøyaktig den presisjonen du vil ha innen ulike kategorier. Det er ubegrenset 'dybde' i kategoriene. Når det er tilstrekkelig med Lokalhistorie for én samler, vil en annen gjerne ha egne kategorier for Oslo og Bergen, mens den dedikerte spesialisten kan trenge Bergensiana før 1850, Bergensiana 1850 - 1900, Bryggen, Bergensk bedriftshistorie, Buekorps, osv. Du bestemmer.

I tillegg til å registrere informasjon om bøkene, håndterer Bokorm bilder: Omslag, innbinding, illustrasjoner, m.v. Digitale bilder kan hentes opp og lagres sammen med verket. Alle de viktigste utskriftsrapportene gir valget mellom å skrive ut lister med eller uten bilder.

Bokorm bygger på databaseprogrammet FileMakerPro, og er tilpasset både Windows og Macintosh.

Bokorm er enkel i bruk og svært brukervennlig. Programmet er helt menystyrt, og for hver funksjon gis klare instruksjoner for hva brukeren skal gjøre. Valg av funksjoner skjer ved å trykke på knapper ved hjelp av datamusen. For enkelte spesialrutiner gis det henvisninger til brukerveiledningen, hvor utfyllende forklaringer og fremgangsmåter er beskrevet.

For ytterligere informasjon om programmet kan du laste ned pdf’en under og/eller ta kontakt med programutvikleren Impress.


Programmet koster kr 1.000,- og kan bestilles fra kim@impress.no eller ved å henvende seg til

IMPRESS
Postboks 66 Sandviken
5812 Bergen
( kim@impress.no)